Egyéni Stresszoldás

Stresszoldás kineziológia módszerrel:

Miben segít a kineziológia?

Szorongás, stressz, hangulatzavarok, beszédhibák, pánikbetegség, önbizalomhiány, tanulási nehézségek, párkapcsolati problémák, beilleszkedési nehézségek, allergia, pszichoszomatikus betegségek (lásd a lap alján), testi-lelki gyógyulás, gondolkodás megváltoztatás, készség- és képességfejlesztés, harmónia, önismeret, blokkok, a szervezet öngyógyításának beindítása, egészségmegőrzés, betegség megelőzés, lelki segély, önbizalomhiány, depresszió, függőség, fóbia.

A testi-lelki egészség és egyensúly létrehozásában és fenntartásában
A vitalitás és energiaszint növelésében
Az önbizalom és az önértékelés pozitív megerősítésében
Kreativitásunk és képességeink kibontakoztatásában
A céljaink elérését akadályozó belső akadályok felszámolásában
A stresszek és félelmek kezelésében
A kommunikáció és az önkifejezés útjában álló gátak feloldásában
Döntéshelyzetekben, egyéni választásunk meghozatalában
Kapcsolataink mélyítésében
Munkahelyi, családi konfliktusok és szexuális problémák rendezésében
Önmagunk megismerésében, tudatosságunk fejlesztésében és belső harmóniánk kialakításában
Életminőségünk fejlesztésében

Mi történik egy kezelésen?

A kezelés során egy első látásra meglepő eszközt használunk arra, hogy azonosítsuk a kezelés kiválasztott cél-témájához kapcsolódó energia-blokkokat és az energia-egyensúly létrehozásához szükséges korrekciókat. Ez az eszköz az “izomtesztelés”, amelyet Dr. George Goodheart fedezett fel 1964-ben.

A stresszoldó terapeuta kérdéseket tesz fel egy meghatározott rendszer szerint, miközben enyhe nyomást gyakorol a vizsgált személy kinyújtott karjára. A kar izmai – közvetítve az agy, illetve a test sejt memória szinten tárolt információit – a kérdésekre erősen tartó vagy elgyengülő izomtónussal “válaszolnak”.

Az izomtesztelés lehetővé teszi, hogy fényt derítsünk az adott probléma tudatalatti szinten fekvő, valódi okára és a kialakult blokk jellegére, továbbá, hogy egyénre szabottan azonosítani tudjuk a szükséges beavatkozásokat. Az energia-egyensúly helyreállítására a stresszoldó terapeuta több száz korrekció közül választ az izomtesztelés segítségével. Ezek a korrekciók kiemelkedő hatékonysággal bírnak és sokszor gyors változásokat okoznak, ugyanakkor mégis gyengédek és fájdalommentesek.

Bejelentkezés:

Előre bejelentkezés szükséges email vagy telefonos értesítés formájában. Az elérhetőségek a “Kapcsolat” menüpontban megtalálhatóak. A helyszínnel és más érdeklődési kérdéssekkel kapcsolatosan a bejelentkezés után tudok információt adni. Előre is köszönöm az együttműködést.

Ár : 8 000 Ft / 90 perc

Pszichoszomatikus betegségek

A betegségek túlnyomó többségét pszichoszomatikus eredetűnek tartják. A pszichoszomatikus betegségek elnevezés a test (görögül szóma) és a lélek (psziché) kölcsönhatásának zavarára utal. A pszichoszomatikus tünetek keletkezése a legtöbb esetben megoldatlan lelki vagy szociális problémák jelenlétére utal. A pszichoszomatikus betegségben szenvedők általában nehezen fejezik ki érzelmeiket, nem merik átélni azokat, ezért helyettük a tüneteik beszélnek.

A pszichoszomatikus betegség megfogalmazása

Legegyszerűbb megfogalmazása:
– amikor az orvosi vizsgálatok nem találnak szervi elváltozást a tünetek mögött.

Leggyakrabban elfogadott álláspont:
– olyan tünetet, tünetegyüttest jelöl, ahol még nincs kifejezett szervi károsodás, ezért műszeresen még nincs kimutatható elváltozás, de a tünetek jelzik az egyensúly megbillenését. Okozójuk feltételezhetően valamilyen pszichológiai vagy szociális probléma.

Másik megközelítésben – ami elméletileg jelenleg a hivatalos orvosi álláspont:
– minden betegség pszichoszomatikus, hisz minden betegség kialakulásában szerepet játszhatnak a biológiai, fizikai okok mellett pszichés, szociális tényezők is és maguknak a kialakult betegségeknek is lehetnek lelki, társas és szociális hatásai is.

Leggyakoribb pszichoszomatikus betegségek:

– gyomorfekély,
– asztma,
– krónikus fejfájás,
– magas vérnyomás,
– szívkoszorúér betegség emellett még:
– alvászavar
– depresszió
– szívinfarktus
– hasmenés, székrekedés
– allergiás, gyulladásos bőrelváltozások

Kizárólag testi kezeléssel tüneti kezelést lehet elérni. Mivel ezen betegségek gyökere (összefüggése) lelki (szociális) eredetű, ezeket nem hagyhatjuk figyelmen kívül. A stressz ott van a mindennapjainkban, bármilyen formában megjelenhet, melyek közül vannak súlyosak és kevésbé megterhelőek is. Pl.: természeti katasztrófák, háborúk, szociális körülmények, egzisztenciális problémák, súlyos betegség, haláleset, válás, munkahely elvesztése, költözés stb.

Az első lépés a stressz legyőzésére a józan mérlegelés. Tudnunk kell, mi okozza a feszültséget, mit kell megváltoztatni az életvitelünkben ahhoz, hogy ezt csökkentsük. Hasznos lehet, ha a napi programunkba beiktatunk valamilyen testmozgást, sportot. A semminél jobb még egy kiadós séta is a jó levegőn.

Ha magunk már azt hisszük nem vagyunk képesek legyőzni a problémákat, ne szégyelljünk segítséget kérni!
Javasolt gyógymód a pszichoterápiák mellett a kineziológia módszere. Ha segítséget kérünk, azt gondolhatjuk, hogy a gyengeség jelét mutatjuk, de a segítség igénye és elfogadása által csak erősíteni tudjuk magunkat! Mert ha magunkra maradunk a felhalmozódó megoldatlan problémákkal, még nagyobb bajba is kerülhetünk – amire sajnos sokszor későn döbbenünk rá… Mindig van választásunk!