Galéria

Leírás:

A gyermeknek nehéz elfogadni szülei azon döntéseit mely számára esetleg egy életen át terhet vagy traumát okoz. Mégis törekedni kell az elfogadásra és megbocsájtásra. Szülei is emberből vannak és nem tökéletesek. Lehet számukra sem volt könnyű a múlt melyet nem dolgoztak fel. Ez pedig befolyásolta őket döntéseikben. Álljon szándékában a gyermeknek az elfogadás és megértés hiszen bármilyen sérelmet is okoztak a szülők akkor is köszönet jár részükre mert ők adták a lehetőséget az „ÉLETRE” . Akármilyen körülmények között él a gyermek akkor is a lehető legtöbbet kapta a szüleitől méghozzá az „ÉLETRE „ való jogot . Ezért a legjobbat kell belőle kihozni még akkor is ha néha nehéz mert másnak meg sem adatik ez a lehetőség.

Leírás:

A veszteség fogalma mindenkiben elindít egy félelem érzést hiszen érthető ez tárgyra , személyre, sikerre, kétkezi munkára.Elveszíteni valamit soha nem egyszerű. Mély traumát okozhat főleg akkor ha nem dolgozzuk fel magukban. Vannak olyan életsorsok amelyek a generációs probléma miatt ismétlődnek meg. Mit értünk ezalatt? Ha valamelyik felmenőd elveszítette a vagyonát vagy egy olyan szeretett személyt akihez nagyon kötődött és utána egész életében gyászolja ezt a traumát és nem dolgozta fel magában rendesen akkor esetleg te lehetsz az a generációs leszármazott akivel ugyanilyen esemény vagy szituáció megtörténhet mert sejt memória szinten ott van a génekben. Emellett ha te sem dolgozod fel magadban és nem oldod ki ezt a generációs problémát akkor akár tovább is adhatod a lemenő generációnak.

pl:

Ha egy szülő vagy nagyszülő elvált és nem tudta ezt feldolgozni akkor valószínű ,hogy a gyermeke is idővel így vagy úgy de elvált lesz hiszen érzelmileg ebben nevelkedett fel ,hogy a társas élet szomorúságot és fájdalmat okoz. Láttam anyukám vagy nagymamám szomorúságát is amikor elment a társa. Ezért a gyermekben milyen érzés alakult ki. Inkább ne legyen társam mert ha elmegy vagy elveszítem akkor borzasztóan szomorú és fájdalommal teli leszek. Ha esetleg pedig mégis társa lesz akkor öntudat nélkül de úgy fogja alakítani a sorsát ,hogy valamiért idővel elválnak egymástól.

Ez csak egy példa de természetesen van olyan eset amikor vagyonvesztésről beszélünk vagy tárgyi eszköz elvesztésről.